[video] Uniek inkijkje: Boskalis legt 'de groenste weg van Brabant' aan

Nieuwe N69

Vandaag gaat een bijzondere video in première. In de video ‘N69: Groenste weg van Brabant’ laat Boskalis op indrukwekkende wijze zien hoe zij werkt aan de Nieuwe Verbinding N69. 

Vanwege COVID-19 is het in 2020 niet mogelijk geweest betrokkenen en geïnteresseerden te ontvangen en rond te leiden op de bouw. Met de video wordt toch een uniek inkijkje gegeven in de aanleg van de ‘groenste weg van Brabant’. Een project in opdracht van Provincie Noord-Brabant, waarin de inpassing van de weg in het landschap, duurzaamheid en innovaties de hoofdrol spelen.

In de video worden de bijzondere aspecten van de nieuwe weg belicht. Ecoloog Jeroen Mos vertelt over de grote rol van natuur in dit project. Projectleider betonbouw Geo van Tintelen vertelt over de bouw en vormgeving van de bruggen en viaducten. Omgevingsmanager Alex Keur bespreekt de nauwe samenwerking met opdrachtgever Provincie Noord-Brabant, en de ruimte die Boskalis krijgt om het voortouw te nemen. Ook Hans van Zandvoort, projectmanager bij de provincie, komt aan het woord. Hij vertelt onder meer over de keuze voor Boskalis als dé bouwexpert.

Naast de interviews, zijn in de video prachtige beelden te zien van het nieuwe tracé, de bruggen en viaducten en de omgeving van de weg in aanbouw. Eind 2021 gaat de ‘groenste weg van Brabant’ open.

Benieuwd geworden? Bekijk dan snel de video!
Bekijk de video op youtube: https://youtu.be/5rxgcmix9w8 

Over de Nieuwe Verbinding N69

De nieuwe provinciale weg loopt van de A67 bij Veldhoven tot de Luikerweg onder Valkenswaard en ligt buiten de dorpen. Zo wordt de leefbaarheid voor de bewoners in de regio verbeterd. De Nieuwe Verbinding N69 wordt een weg die veilig is, prettig rijdt en op een natuurlijke manier in het landschap opgaat. Er is veel aandacht voor het behoud en het versterken van de natuur, met verbindingen over, langs en onder de weg voor mens en dier. Lees meer over de Nieuwe N69

Kerstvakantie

Boskalis is gesloten van donderdag 24 december 2020 t/m 3 januari 2021. Tijdens deze periode zijn wij alleen voor calamiteiten bereikbaar, via 06 – 29 34 62 22. Wij wensen u heel fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2021!