Update fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

Nieuwe N69

De afgelopen 2 maanden heeft Boskalis de fietsomleiding N397/Dommelsedijk nog veiliger gemaakt. Door de inzet van extra verkeersborden, drempels en dynamische snelheidsborden wordt de snelheid van het verkeer beïnvloed. En door het plaatsen van extra verlichting is de sociale veiligheid hoger.

Verlichting

Er zijn twee soorten verlichting toegepast op het gehele traject van de fietsomleidingsroute. Aan weerszijden van de weg staat om de 50 meter verlichting op zonne-energie. Deze verlichting werkt op basis van sensoren. Ter hoogte van de Kempervennen staat in verband met de sociale veiligheid verlichting die permanent aan staat in het donker.

Oversteek Weerderdijk

Bij de oversteek met de Weerderdijk zijn voor de weggebruikers extra borden geplaatst om te waarschuwen voor overstekende fietsers. Daar waar de fietsers de weg oversteken zijn ook drempels aangelegd. Er zijn ook twee dynamische snelheidsborden (duim omhoog/duim omlaag-borden) op de Weerderdijk geplaatst. Deze waarschuwen de weggebruikers voor hun snelheid bij de fietsoversteek Weerderdijk. De duim omhoog werkt als een beloning voor goed rijgedrag, waardoor autorijders automatisch in snelheid afnemen.

Met deze maatregelen wordt de snelheid van de auto’s verminderd en worden overstekende fietsers sneller opgemerkt.

Afsluiting Dommelsedijk

Tot eind 2021 zijn de fietspaden aan weerszijden van de N397 (Dommelsedijk) tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven afgesloten voor (brom-)fietsers. Tijdens de werkzaamheden kunnen de fietsers niet om het werkvak worden geleid, omdat:

  • er te weinig veilige ruimte voor fietsers is in het verkeer;
  • de verkeerssituatie regelmatig gaat veranderen;
  • er veel overstekend bouwtransport is door de werkzaamheden.

Om de fietsers een veilige omgeving te geven, heeft Boskalis in overleg met de betrokken wegbeheerders besloten om de N397/Dommelsedijk af te sluiten voor fietsers en deze fietsomleiding in te zetten.

Zie ook:
Nieuwsbericht: Update fietsomleiding N397/Dommelsedijk

Nieuwsbericht: Fietsomleiding N397-Dommelsedijk tot eind 2021