Traverse Zuid in Waalre weer open op 3 december

Nulplus

De werkzaamheden van gemeente Waalre aan Traverse Zuid zijn as vrijdag, 3 december, klaar. Vorige week en deze week heeft Brouwers groenaannemers bomen, beukenhagen en ander groen aangeplant. Daarmee zijn alle werkzaamheden afgerond. 

De herinrichting van de Traverse Zuid is het eerste project van Duurzaam door Waalre dat is afgerond. Met ‘Duurzaam door Waalre’ wil de gemeente een duurzaam gezonde leefomgeving voor de inwoners maken door maatregelen uit te voeren die het doorgaande verkeer op de Traverse in Waalre-dorp verminderen. Deze maatregelen zijn in nauw overleg met een denktank van betrokken inwoners tot stand gekomen.

Door deze maatregelen vermindert het aantal auto’s door Waalre-dorp met circa 30% (van 12.000 naar ongeveer 8.500 motorvoertuigen per dag). Het verkeer dat door het dorp gaat rijdt met lagere snelheden. De Traverse Zuid is nu ingericht volgens de principes van 30 km/uur. Daarnaast Het is de leefomgeving klimaatbestendig gemaakt door gescheiden riolering en regenwater berging onder de weg aan te brengen.