Publieksopenstelling Nieuwe N69 zaterdagmiddag 2 oktober 12.00 - 17.00

Nieuwe N69

Yes! Eindelijk klaar. Trek je wandelschoenen aan, pak je step of stap op de fiets en kom zaterdagmiddag 2 oktober een kijkje nemen op de Nieuwe N69.

De Nieuwe N69, die provincie Noord-Brabant aanlegt, is bijna klaar. Vanaf 18 oktober a.s. rijdt het doorgaand (vracht)verkeer voortaan om Valkenswaard en Waalre heen. Dat zorgt voor een enorme verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de dorpskernen en een betere bereikbaarheid in de regio. Een moment waar veel inwoners naar hebben uitgekeken. Dat willen we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Publieksdag

Voordat de Nieuwe N69 in gebruik wordt genomen door het verkeer, stellen we deze voor één keer open voor publiek. Op zaterdagmiddag 2 oktober kun je tussen 12.00 uur en 17.00 uur wandelend en fietsend over het verse asfalt de weg verkennen. Langs de route lees je meer over de aanleg van 'de groenste weg van Brabant' en wat daar allemaal bij komt kijken. Maar ook wat er samen met andere partijen binnen de Grenscorridor N69 nog meer wordt gedaan om de regio leefbaarder, veiliger en bereikbaarder te maken. Medewerkers van de provincie en hoofdaannemer Boskalis staan klaar om je vragen te beantwoorden en voor kinderen zijn verschillende bouwmachines te zien.

De Nieuwe N69 is tijdens de Publieksdag opengesteld vanaf beekdalbrug De Keersop ter hoogte van de N397 tot aan De Locht. Dat is een lengte van circa 6 kilometer. Let op: er rijdt al wel verkeer op de bypass Valkenswaard tussen de Luikerweg en de N397. Dit gedeelte van de Nieuwe N69 is daarom géén onderdeel van de Publieksdag.

Bereikbaarheid

Speciaal voor de Publieksdag worden ‘s middags tijdelijk drie toegangslocaties gecreëerd. Je kunt de Nieuwe N69 bereiken:

  • via het fietspad bij De Locht
  • bij het voetgangersviaduct Einderheide (hier wordt op het talud een tijdelijk pad gecreëerd naar de lager gelegen weg, dit is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn).
  • en bij Dommelen via de rotondes N397 ter hoogte van beekdalbrug De Keersop.

De Publieksdag Nieuwe N69 is niet toegankelijk voor auto’s. Er is langs de route ook geen parkeerruimte. Dus kom te voet of met de fiets. Mocht dat door omstandigheden niet lukken, dan adviseren wij je te parkeren op het parkeerterrein van hotel NH Koningshof. Vanaf het parkeerterrein loop je via het fietspad langs De Locht naar de nieuwe weg.

Veiligheid en coronamaatregelen

Vooraf aanmelden is niet nodig. De weg is op eigen gelegenheid tussen 12.00 en 17.00 uur toegankelijk voor wandelaars én fietsers in beide richtingen. Houd rekening met elkaar, fiets rustig en volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. We houden te allen tijde de coronamaatregelen in acht. Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.

Plattegrond publieksdag Nieuwe N69


klik op de afbeelding voor een vergroting

Tip: rondje Kempenbaan West

Het Rondje N69 sluit aan op het Rondje Kempenbaan West waar dezelfde middag het project van gemeente Veldhoven is te bezoeken. Vanuit de Nieuwe N69 loopt de route via het fietspad over het viaduct A67 richting Oeienbos en via de fietsbrug De Locht weer terug naar de Nieuwe N69.

Tot zaterdagmiddag 2 oktober!