N397 afgesloten van 27 april t/m 12 mei

Nieuwe N69

Binnenkort wordt de N397 tussen Braambos en Heuvel gereconstrueerd. In dit bericht geven wij u inzicht in de werkzaamheden, planning en verkeersmaatregelen.

Tweeweekse afsluiting N397

Om de werkzaamheden uit te voeren, is het nodig om de weg af te sluiten voor alle verkeer. Dit gebeurt van dinsdagochtend 27 april 2021 om 06.00 uur tot en met woensdag 12 mei 2021 einde dag. 

De N397 wordt tussen de tijdelijke rotonde bij de bouwkeet N69 en de rotonde Heuvel in beide richtingen volledig afgesloten. Aanvullend is de N397 in de rijrichting Dommelen dicht tussen de rotondes Enderakkers/N613 en Heuvel. Dit om verkeersdruk in Westerhoven te voorkomen. Het is dus wel mogelijk om vanuit Westerhoven via Heuvel en de N397 richting Eersel/A67 te rijden. De rotonde Heuvel blijft voor lokaal verkeer beschikbaar tussen Westerhoven en Riethoven. Zie de verbeelding onder de volgende alinea.

Omleidingen

Er worden omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer. Verkeer tussen 67/Eersel en Dommelen wordt omgeleid via de N613, Luikerweg en bypass Valkenswaard en vice versa. De bypass Valkenswaard wordt vanaf dinsdagochtend 27 april 2021 door Boskalis ingezet als tijdelijke bypass voor omleidingsverkeer van de Luikerweg naar de N397. Zo kan verkeer goed blijven doorstromen tijdens diverse werkzaamheden die dit jaar in de regio plaatsvinden. Zie onderstaande verbeelding:

Bereikbaarheid Braambos en directe omgeving 

Aanwonenden en bedrijven blijven bereikbaar, maar krijgen wel te maken met omleidingsroutes:

•    Westerhoven en het bedrijventerrein Loveren is bereikbaar via de N613 en de Provincialeweg in Westerhoven.
•    Binnen de afsluiting van de N397 wordt ook de rotonde Braambos vernieuwd. Van woensdagochtend 28 april tot maandagochtend 10 mei 2021 gebeurt dit gefaseerd en worden tijdelijke verkeerslichten toegepast voor het verkeer. In deze periode blijven Braambos, Dommelsedijk 1 en 2 en Loveren 1a bereikbaar vanuit Westerhoven. Op woensdag 28 april en van maandag 10 tot en met woensdag 12 mei is het echter noodzakelijk om de rotonde Braambos volledig af te sluiten. Tijdens de afsluiting van de rotonde zijn Braambos, Dommelsedijk 1 en 2 en Loveren 1a alleen bereikbaar via de Keersopperdreef. Zie onderstaande verbeelding: