Molenstraat ter hoogte van kruising N69 vier weken afgesloten

Nieuwe N69

Binnenkort wordt de Molenstraat aangepast en via het nieuwe viaduct over de half verdiepte ligging van de Nieuwe N69 heen gelegd. Vanaf maandag 8 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 2 april 17:00 uur wordt de Molenstraat daarom afgesloten voor alle verkeer. 

Vier meter verhogen

De afsluiting begint na de inritten van Molenstraat 37 (scouting Rythovius) en Molenstraat 36 en loopt tot en met de Keersopperdreef. De Keersopperdreef is in deze periode ook afgesloten tussen Keersop en Braambos. De afsluiting duurt vier weken vanwege de grote hoeveelheid werk die we tijdens deze afsluiting moeten uitvoeren. De Molenstraat moet over een lengte van 250 meter verhoogd worden, vanaf de Keersopperdeef tot aan Molenstraat 36. Het nieuwe viaduct ligt namelijk zo’n 4m hoger dan de bestaande Molenstraat. Alleen zo kan de Molenstraat de Nieuwe N69 via het nieuwe viaduct kruisen. De bypass Molenstraat kan tijdens deze werkzaamheden niet open blijven.
 

Omleidingen

Alle woningen en landbouwpercelen aan de Molenstraat blijven bereikbaar vanuit Riethoven. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N397, (brom-) fietsers via de Broekhovenseweg. Fietsers kunnen er ook voor kiezen om de bosroute (zie onderstaand kaartje) te fietsen. Dit is onverlicht en deels onverhard en fietsers moeten met de fiets aan de hand over voetgangersbrug Einderheide (met fietsgoot).

Eindsituatie

Als de werkzaamheden zijn afgerond is de eindsituatie bereikt. U kunt dan gebruik maken van de Molenstraat die met een nieuw viaduct over de Nieuwe N69 loopt. Hieronder ziet u hiervan een impressie: