Luikerweg gedeeltelijk afgesloten van 23 tot 27 april

Nieuwe N69

Om de bestaande Luikerweg te koppelen aan de Nieuwe N69, is het nodig om een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk af te sluiten voor al het autoverkeer. Dit gebeurt van vrijdagavond 23 april 19.00 uur tot dinsdagochtend 27 april 2021 omstreeks 06.00 uur.

Locatie afsluiting

Tussen de Kempervennendreef en Venbergseweg wordt de Luikerweg fysiek afgesloten. Maar al bij de rotondes N613 (Fressevenweg) en N396 (Zuidelijke Randweg) worden verkeersregelaars ingezet om alleen bestemmingsverkeer door te laten. Het (brom)fietspad Luikerweg blijft tijdens de afsluiting beschikbaar.

Omleidingen vanuit en richting Valkenswaard

Aanwonenden en bedrijven blijven bereikbaar. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer:

  • Verkeer op de Luikerweg richting Valkenswaard wordt omgeleid via de N613 (Fressevenweg) en N397.
  • Vanuit Eindhoven/Valkenswaard-Noord wordt verkeer omgeleid via de Geenhovensedreef, Nieuwe Waalreseweg, N397 en N613.
  • Verkeer komende vanuit Valkenswaard en richting België wordt omgeleid over de N396 en Maastrichterweg. Zie hieronder situatietekening 1:

En daarna: nieuwe aansluiting onderdeel van omleidingsroute

Daarna wordt de nieuwe aansluiting van de Luikerweg op de N69 al gedeeltelijk in gebruik genomen. Deze wordt namelijk door Boskalis ingezet als tijdelijke omleidingsroute (bypass) naar de N397. Zo kan verkeer goed blijven doorstromen tijdens diverse werkzaamheden die dit jaar plaatsvinden in de regio.

Vanaf dinsdagochtend 27 april 2021 omstreeks 06.00 uur is de nieuwe aansluiting tussen de N69 en de Luikerweg in gebruik. De nieuwe verkeerssituatie is weergegeven in situatietekening 2.

  • Verkeer op de Luikerweg met bestemming Valkenswaard en vice versa rijdt dan via de rotondes Luikerweg en toe- en afrit (blauwe route).
  • Verkeer op de Luikerweg met bestemming Dommelen/N397 en vice versa kan gebruik maken van de Bypass Valkenswaard (roze route). Deze bypass wordt komende periode ingezet als omleidingsroute ter ontlasting van het omliggende wegennet tijdens diverse reconstructie- en ombouwwerkzaamheden die in 2021 uitgevoerd worden.
  • Ten slotte is de Victoriedijk definitief aangesloten op de nieuwe rotondes van de Luikerweg. De tijdelijke oversteek ter hoogte van de N69 is komen te vervallen (gele route).