Kruising Markt Valkenswaard afgesloten

Nulplus

Vanaf dinsdag 26 april gaat de kruising Waalreseweg-Eindhovenseweg in Valkenswaard tijdelijk dicht. De kruising wordt – als onderdeel van het Masterplan Centrum van de gemeente – voorzien van nieuwe bestrating. Daarnaast wordt er eerst nog onder de grond gewerkt (onder meer aan nieuwe riolering). Naar verwachting gaat het kruispunt vijf weken dicht. De afsluiting heeft gevolgen voor lokaal verkeer en busdiensten. De organisatoren van Koningsdag Valkenswaard zijn op de hoogte.

Het mooie en nieuwe centrum heeft veel voordelen. Maar om zover te komen, heeft ook nadelen. Bijvoorbeeld dat belangrijke wegen en knooppunten tijdelijk moeten worden gesloten. Dat geldt nu voor de kruising Waalreseweg-Eindhovenseweg. Deze gaat voor vijf weken dicht. Gemeente Valkenswaard richt het kruispunt opnieuw in zodat het past bij de vriendelijke en groene uitstraling van het nieuwe centrumhart. Het werk aan de riolering is onderdeel van de grootschalige aanpak van de regenwateroverlast. Hiervoor wordt tot 2024 anderhalve kilometer riolering vervangen.

Omleidingen voor verkeer

Verkeer vanuit Leende, Eindhoven of België wordt om het centrum heen geleid via respectievelijk Europalaan en Geenhovensedreef/Nieuwe Waalreseweg. De omleidingsroutes geven de doorgaande routes richting de parkeerterreinen rond het centrum aan.

Maatregelen busdiensten

Door de afsluiting vervallen tijdelijk de bushaltes op de Markt. Hermes rijdt daarom vanaf 26 april via de vaste omleidingsroute via de Europalaan-Zuidelijke Randweg-Luikerweg-Dommelseweg. Voor de lijnen 317-318 is de vervangende halte Dommelseweg.
Voor de buurtbussen 256-257-276-277 is de vervangende halte Valkenierstraat. Dit is gelijk aan maatregelen die ook gelden tijdens de weekmarkt op donderdag.

Hoofdrijbaan Kleine Markt

Tegelijkertijd met de kruising op de Markt wordt de hoofdrijbaan van de Kleine Markt opgebroken tot aan de Bakkerstraat. De kruising Leenderweg-Bakkerstraat blijft voorlopig nog open.