Korte omleidingsweg Broekhovenseweg 

Nieuwe N69

Tijdens de werkzaamheden aan de Nieuwe N69 moet soms een kruisende weg tijdelijk opengebroken worden. Om te zorgen dat al het verkeer de route gewoon kan blijven gebruiken, legt de aannemer eerst een korte omleidingsweg aan langs de bouwwerkzaamheden.  
Op dit moment legt Boskalis Nederland zo’n korte omleidingsweg aan bij de Broekhovenseweg. Deze ‘bypass’ gaat vanaf 13 mei a.s. in gebruik.  

Bij de Broekhovenseweg wordt de Nieuwe N69 half verdiept aangelegd. De Broekhovenseweg wordt hier verhoogd overheen geleid (zie afbeelding hieronder). Deze werkzaamheden zullen naar verwachting tot de zomer van 2021 duren.

 

Boskalis en provincie streven naar minimale hinder voor de omgeving bij de aanleg van de weg. Tijdens de bouw van de N69 worden elf van de twaalf kruisende wegen opengehouden, o.a. door tijdelijke korte omleidingswegen aan te leggen. En bouwverkeer rijdt over een speciaal aangelegde bouwweg, om de omliggende kernen te ontlasten.  Deze bouwweg, die grotendeels op dezelfde locatie als de Nieuwe N69 ligt, is speciaal aangelegd voor het bouwverkeer om de omliggende kernen te ontlasten.