Ingebruikname fietsonderdoorgang Mgr. Smetsstraat

Nieuwe N69

Op woensdag 10 maart wordt, in de loop van de dag, de fietsonderdoorgang Monseigneur Smetsstraat opengesteld voor (brom)fietsers en voetgangers. De huidige fietsomleiding wordt dan opgeheven. De onderdoorgang is niet toegankelijk voor motorvoertuigen. De onderdoorgang wordt de komende tijd nog verder afgewerkt.

Bouw verliep voorspoedig
Het bouwen van de fietsonderdoorgang in de Mgr. Smetsstraat werd in verschillende stappen uitgevoerd. Eerst werd de bestaande weg verwijderd en vond archeologisch onderzoek plaats. Daarbij is onder meer een boerenerf uit eind 16e, begin 17e eeuw en een historische weg aangetroffen. 

In de periode tot eind augustus zijn damwanden en funderingspalen aangebracht. Na het ontgraven van de bouwkuip is gestart met voorbereidend betonwerk voor het plaatsen van de onderdoorgang. 

In november werden de prefab betonelementen van de onderdoorgang naar de bouwplaats getransporteerd en met een hijskraan op hun plaats getild. De vloer van de onderdoorgang is ter plaatse gestort. In het afgelopen maanden is de onderdoorgang afgebouwd en de nieuwe weg aangelegd.