Bouwupdate Nieuwe N69 maart 2021

Nieuwe N69

Na de sneeuw aan het begin van februari scheen al snel een voorjaarszonnetje en kon er weer volop worden doorgewerkt aan de Nieuwe N69. Nu de grote beekdalbruggen steeds verder uit de bekisting zijn, wordt de lange, slanke vorm goed zichtbaar. Na zijn twee grote broers, krijgt nu ook de kleine beekdalbrug gestaag vorm. Voetgangersviaducten Braambos en Heerseheide zijn voorzien van trappen met fietsgoot en prachtig leuningwerk. De fietsonderdoorgang Mgr. Smetstraat is zelfs zo ver klaar dat deze volgende week in gebruik wordt genomen.

Kleine beekdalbrug

De tijdelijke ondersteuningsconstructie en bekisting voor de kleine beekdalbrug over de Keersop is opgebouwd. In de komende periode wordt wapeningsstaal aangebracht, waarna het brugdek wordt volgestort met beton. De brug wordt naast de bestaande Keersop gebouwd. Nadat het brugdek klaar is wordt de Keersop onder de brug door gelegd.

Beekdalbruggen Run en Keersop

De bouw van beekdalbruggen Keersop en Run loopt op schema. In de komende twee maanden worden de laatste stukken van de brugdekken gebouwd. Daarna volgt de afbouwfase.

Beekdalbrug Run

Beekdalbrug Keersop

Voetgangersviaduct Heerseheide

Het brugdek van het voetgangersviaduct Heerseheide is af. In de komende periode wordt het viaduct verder afgebouwd.

 

Voetgangersviaduct Braambos

Het voetgangersviaduct bij Braambos nadert de voltooiing. Begin juni wordt het viaduct opengesteld en kunnen voetgangers (en fietsers) er gebruik van maken.

Voetgangersviaduct Einderheide

De laatste hand wordt gelegd aan de afwerking van voetgangersviaduct Einderheide. Voetgangers kunnen sinds deze week al gebruik maken van het viaduct.

Fietsonderdoorgang Mgr. Smetsstraat

De laatste hand wordt gelegd aan de fietsonderdoorgang bij de Mgr. Smetsstraat. Op de foto is te zien dat voorbereidende werkzaamheden voor het asfalt zijn uitgevoerd. Op woensdag 10 maart 2021 wordt de onderdoorgang opengesteld voor voetgangers en (brom)fietsers.