Aanleg ruiterroutenetwerk in Bergeijk. Opening 21 maart

Gebiedsimpuls

Het is een langgekoesterde wens van enkele ondernemers in de gemeente Bergeijk: een knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Na jaren van voorbereiding is het zover. Deze week starten ze met de aanleg van het netwerk.

Groter netwerk en betere voorzieningen dankzij subsidies

Inmiddels is het idee veel breder uitgerold. Met subsidies, waaronder de subsidie LEADER Grenscorridor N69, komt er een knooppuntennetwerk voor ruiters in de gemeente Bergeijk, maar ook in Eersel en Waalre. In Valkenswaard ligt al een netwerk en wordt een hindernisparcours aangelegd.  Het nieuwe netwerk sluit aan op het reeds aanwezige ruiterroutenetwerk in Bladel en de aangrenzende Belgische regio. Door middel van een ruiterkaart en diverse themaroutes kunnen paardenliefhebbers hier hun hart ophalen.

Ondernemers en gemeenten investeren in ruitervoorzieningen en het netwerk

Acht ondernemers uit Bergeijk en twee ondernemers uit Eersel doen mee aan het project. Samen investeren zij voor ca 1,5 miljoen euro in ruitervoorzieningen op hun bedrijven. Dat varieert van extra capaciteit voor de stalling van paarden, extra slaapgelegenheden voor paardenliefhebbers tot ontvangstruimtes,  trailerplaatsen en parcoursen. De ondernemers krijgen hiervoor subsidie. Tevens leveren zij met deze subsidie een bijdrage aan de aanleg van het netwerk. De gemeenten betalen de rest en zorgen voor het onderhoud van het netwerk.

Opening op 21 maart

Voor dat het toeristische seizoen begint, vindt op zaterdag 21 maart om 12.30 uur de officiële opening van het ruiterroutenetwerk plaats. Onderdeel van het programma is dat ruiters deel kunnen nemen aan een puzzeltocht via de knooppunten. Alle routes eindigen bij de parkeerplaats van Restaurant De Keizer in Eersel. Meer informatie hierover volgt binnenkort op www.paardrijdenindekempen.nl.

Lees ook het artikel LEADER-subsidie voor initiatieven ruiter- en menroutenetwerk.