2 korte afsluitingen vóór openstelling Nieuwe N69

Nieuwe N69

Op maandag 18 oktober is het zover, dan gaat de nieuwe weg open! Maar vóór die tijd wordt de N397 (die de nieuwe N69 kruist ter hoogte van de Dommelsedijk) nog twee keer kort afgesloten tussen rotonde Braambos en rotonde Dommelen. Ook de bypass Valkenswaard is dan afgesloten.

Weekendafsluiting

Vóórdat de weg wordt opengesteld op maandagochtend 18 oktober, worden er nog werkzaamheden uitgevoerd op de bypass Valkenswaard. Er moet onder andere een tijdelijke rotonde worden verwijderd en de asfaltdeklaag tussen de N397 en Luikerweg wordt aangebracht. Zie onderstaande situatietekening. Om de werkzaamheden uit te voeren, is het nodig om de bypass Valkenswaard en de N397 tussen rotonde Braambos en rotonde Dommelen af te sluiten voor alle verkeer. Dit gebeurt  van donderdagavond 14 oktober 19.00 uur tot en met maandagochtend 18 oktober 06.00 uur.

Publieksdag op zaterdag 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober vindt de feestelijke Publieksdag plaats. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen de Nieuwe N69 te voet of per fiets verkennen. Vanwege veiligheidsoverwegingen wordt de N397 daarom van 07.00 tot 19.00 uur tussen rotonde Braambos en rotonde Dommelen afgesloten voor alle verkeer. 

Omleiding

Tijdens de twee korte afsluitingen wordt er een omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer. Verkeer tussen Eersel/A67 en Dommelen wordt omgeleid via de N613 en Luikerweg. Die volgt u tot in Valkenswaard, waarna u de oude N397 weer volgt in de richting van Dommelen. Tijdens de afsluiting blijven woningen en percelen aan de Dommelsedijk bereikbaar via rotonde Braambos. Zie onderstaande situatietekening.

En daarna?

Vanaf maandagochtend 18 oktober 06.00 uur is de Nieuwe N69 volledig open voor verkeer; van de Luikerweg tot aan de A67. Ook fietsers kunnen vanaf dat moment vanaf rotonde Braambos langs de N397 de Keersopperdreef bereiken.