14-16 april: afsluiting N69zuid/Luikerweg ivm asfaltwerkzaamheden

Nieuwe N69

Boskalis Nederland voert herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt op de N69 Zuid (Luikerweg). Hiervoor is de Luikerweg afgesloten van dinsdag 14 april 19.00 uur tot donderdag 16 april 16.00 uur a.s. Reserve: mogelijk uitloop tot vrijdag 17 april (16.00 uur).

De werkzaamheden stonden aanvankelijk in mei ingepland, maar zijn naar voren gehaald om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment is het minder druk op de Luikerweg vanwege de Lock-down in België (t/m 19 april) en het Corona-maatregelenpakket in Nederland.

 
klik op de afbeelding voor een vergroting

Afsluiting en omleidingen voor doorgaand verkeer

De N69 Zuid is tussen de Zuidelijke Randweg (Valkenswaard) en de rotonde Heuvel (Bergeijksedijk - Dorpsstraat) volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

De rotonde Heuvel (waar de N69 Zuid kruist met de Bergeijksedijk-Dorpsstraat) blijft wel open voor lokaal verkeer tussen Borkel en Schaft en Bergeijk. De N69 Zuid tussen Maaij en de rotonde Heuvel (Bergeijksedijk-Dorpstraat) wordt als éénrichtingsweg ingesteld voor zowel doorgaand verkeer vanuit België als voor bestemmingsverkeer.

Het doorgaand verkeer vanuit Eindhoven richting Valkenswaard wordt omgeleid via de Maastrichterweg (Nederland) en rijdt in België over de N748 en N73 (België). Verkeer vanuit België wordt omgeleid over de rotonde Heuvel via de Fressevenweg (N613) en de N397 naar het noorden.

Brom)fietsers en openbaar vervoer

(Brom)fietsers kunnen altijd doorrijden over het fietspad langs de N69 Zuid. Het openbaar vervoer (Bravo/Hermes) rijdt tijdens de afsluiting niet over de N69 Zuid, maar een aangepaste dienstregeling, meer informatie: www.hermes.nl 

Hinder en hinderbeperkende maatregelen 

Om de werkzaamheden in zo’n kort mogelijke tijd te realiseren, wordt ook ’s avonds en ‘s nacht gewerkt. Mogelijk veroorzaakt dit ook in de nachtelijke uren hinder, zoals geluid, licht en trillingen. De aannemer probeert de hinder in de nacht tot een minimum te beperken.

Herstelwerkzaamheden N69 Zuid

Vorig najaar heeft Boskalis het Groot Onderhoud aan de N69 Zuid in een aantal weekenden uitgevoerd. Daarbij heeft de weg een nieuwe, stillere asfaltlaag gekregen. En er zijn een aantal verkeerskundige maatregelen getroffen die bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat de kwaliteit van de asfaltdeklaag op het gedeelte Kempervennen - rotonde Heuvel niet aan de gestelde eisen voldoet. De oorzaak hiervoor ligt in de ongunstige weersomstandigheden (regen) in het 2e werkweekend. Dit asfalt wordt nu vervangen. Daarnaast worden op het weggedeelte Maaij – rotonde Heuvel nog enkele verbetermaatregelen uitgevoerd t.b.v. verkeersveiligheid, zoals bermverharding en extra reflectoren. 

Terugblik Groot Onderhoud N69 Zuid in 2019

Contact en informatie

Voor meer informatie kunt u Boskalis bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur op telefoonnummer 06 – 50 07 20 36 of via infoN69@boskalis.com. Voor calamiteiten kunt u het noodnummer bellen: 06 - 29 34 62 22.