Groot Onderhoud N69-Zuid

Update 06-04-2020: herstelwerkzaamheden asfalt. Afsluiting van dinsdag 14 april 2020 19:00 uur tot donderdag 16 april 2020 16:00 uur. Lees hier meer.

 

In opdracht van de provincie Noord-Brabant voert Boskalis in september en oktober 2019 groot onderhoud aan het zuidelijk deel van de N69 (het deel Luikerweg tot aan de Belgische grens). De N69 Zuid krijgt een nieuwe asfaltlaag en er worden, binnen de huidige ruimtelijke kaders, enkele verkeerskundige maatregelen getroffen om de weg de komende tien jaar verkeersveilig te houden. Dit is vooruitlopend op de nulplusmaatregel 'Planstudie N69-Zuid' om te zorgen dat de N69-Zuid ook na 2030 duurzaam, veilig en toekomstbestendig is.

Update 23-10-2019: zaterdag 26 oktober extra afsluiting van 07.00 tot 19.00 uur
Door de hevige regen heeft Boskalis de belijning niet kunnen aanbrengen in het laatste weekend. Het wegdek was te nat. Hiervoor wordt nu een deel van het reserveweekend ingezet. De N69 Zuid is afgesloten op zaterdag 26 oktober va 07.00 tot 19.00 uur (afhankelijk van weer en droogte wegdek uitwijkmogelijkheid naar zondag 27 oktober van 07.00 tot 19.00 uur).

Uitvoeringsperiode en afsluitingen

Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden, worden de werkzaamheden uitgevoerd in vier weekenden. Tijdens de werkzaamheden is de weg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om de volgende weekenden:

 • Van vrijdag 27 september 19.00 uur tot maandag 30 september 06.00 uur
 • Van vrijdag 4 oktober 19.00 uur tot maandag 7 oktober 06.00 uur
 • Van vrijdag 11 oktober 19.00 uur tot maandag 14 oktober 06.00 uur
 • Van vrijdag 18 oktober 19.00 uur tot maandag 21 oktober 06.00 uur
 • Reserveweekend bij onvoorziene omstandigheden: vrijdag 25 oktober tot maandag 28 oktober

 

Hinder

Om de werkzaamheden in zo’n kort mogelijke tijd uit te voeren, wordt in de weekenden ook ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt. Dit betekent dat er mogelijk hinder ontstaat, ook in de nachtelijke uren. Hierbij kan worden gedacht aan hinder door geluid, licht en trillingen. Er wordt getracht de hinder voor bewoners in de nacht tot een minimum te beperken.

 

Omleidingsroutes

Hieronder meer informatie over de omleidingen en bereikbaarheid. De omleidingen voor regionaal en doorgaand verkeer zijn ook weergegeven in een Digitale kaart omleidingsroutes

Korte omleiding regio
De N69 Zuid is vanaf de rotonde N69 Zuid/Zuidelijke randweg in Valkenswaard tot aan de Belgische grens afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer in de regio wordt omgeleid via de Maastrichterweg (Nederland), de N748 en N73 (België). De omleidingsroute wordt via gele (Nederland) en oranje (België) bewegwijzeringsborden aangegeven.

Tijdens de eerste 2 weekenden is het nog wel mogelijk om vanuit België tot de Maaij over de N69 te rijden. De N69 Zuid is dan ingesteld als éénrichtingsweg (vanuit België richting Maaij). Dit is niet meer mogelijk tijdens de laatste 2 weekenden. De omleidingsroute wordt via gele (Nederland) en oranje (België) bewegwijzeringsborden aangegeven.

Grootschalige omleiding doorgaand verkeer
Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Hasselt-Genk en verder, volgt de grootschalige omleiding via de A2, A76 (Nederland) en E314 (België).

Bereikbaarheid (brom)fietsers
De N69 Zuid blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor (brom)fietsers. Echter, op twee momenten wordt in de avond en nacht het fietspad geasfalteerd. Hoewel er dan geen verkeer mogelijk is op het fietspad, wordt geen omleidingsroute ingesteld. (Brom)fietsers worden dan inclusief (brom)fiets met busjes naar de overzijde van de afsluiting gebracht. Dat is op de volgende momenten:
• Van dinsdag 1 oktober 19.00 uur tot woensdag 2 oktober 6.00 uur (nacht)
• Van donderdag 17 oktober 19.00 uur tot vrijdag 18 oktober 6.00 uur (nacht)

Bereikbaarheid openbaar vervoer
Het openbaar vervoer rijdt tijdens de 4 weekenden niet over de N69-Zuid. Busvervoerder Hermes heeft haar dienstregeling aangepast en volgt de 'korte omleiding regio' over de Maastrichterweg. Voor meer informatie zie www.hermes.nl.

Bereikbaarheid woningen en bedrijven
De woningen en bedrijven direct aan de N69-Zuid zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de wegen rondom de N69. Verkeer naar Center Parcs Kempervennen, Montana Snow Center en restaurant De Familie Suykerbuyck wordt via aparte omleidingsroutes geleid. De omleidingen vindt u op naam op de digitale kaart, onder het kopje lokale omleidingen.

De overige bedrijven en bewoners worden apart geïnformeerd over hun bereikbaarheid tijdens de weekenden.

 

Werkzaamheden Groot Onderhoud

Het groot onderhoud beperkt zich tot het zuidelijke deel van de N69 (het deel Luikerweg tot aan de Belgische grens). Deze weg wordt straks aangesloten op de Nieuwe Verbinding N69 richting Veldhoven.

Stiller asfalt
De N69-Zuid krijgt een nieuwe en stillere asfaltlaag.

Plaatsen vangrail
Op een aantal plaatsen wordt een houten vangrail geplaatst, aan één zijde of aan weerszijden van de weg. Dit verhoogd de verkeersveiligheid van de weg.

Het verbeteren van de oversteekbaarheid van de weg
De oversteekbaarheid wordt op vijf locaties verbeterd door het plaatsen van middengeleiders, zodat fietsers en voetgangers niet meer in één keer de N69 over hoeven te steken. Deze oversteken komen bij:

 • de parkeerplaats nabij de Kempervennen,
 • restaurant De Familie Suykerbuyck,
 • Berkheuvels,
 • Achterste brug
 • Tamoil/De Barrier

Verbeteren verkeerssituatie

 • Bij de aansluiting naar de Kempervennendreef komt een middengeleider om de weg straks beter te laten aansluiten op de Nieuwe Verbinding N69 en er komt een extra strook om linksaf te slaan vanuit de richting België.
 • Bij Valkenswaard War Cemetery wordt er een extra afscheiding gemaakt tussen de rijbaan en fietspad.
 • Door het plaatsen van middengeleiders bij Maaij wordt er extra opstelruimte gecreëerd om het in- en uitvoegen naar Maaij veiliger te maken. Eenzelfde oplossing wordt ook gecreëerd bij Tamoil/De Barrier.

Bomenkap
Om de veiligheid te verbeteren, worden bomen gekapt die te dicht op de weg staan of het zicht belemmeren. Waar het mogelijk is plaatst Boskalis een vangrail vóór bomen die te dicht op de weg staan. Daarmee wordt de kap van veel bomen voorkomen. Ook worden bomen gekapt om veilige oversteken te kunnen maken.

 

Contact en informatie

Voor  meer informatie kunt u Boskalis bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur op telefoonnummer 06 – 50 07 20 36 of via infoN69@boskalis.com
Voor calamiteiten kunt u het noodnummer bellen: 06 - 29 34 62 22.
Digitale kaart omleidingsroutes

 

Project partners

Logo Provincie Noord-BrabantLogo Boskalis