Deelgebied Dommel Noord (Dommeldal De Hogt)

 

DommeldaldeHogt logo

Dommeldal de Hogt wordt een aantrekkelijk gebied om in te wonen, werken en recreëren. Het Dommeldal is een waardevol natuurgebied. Het is uniek vanwege de verschillende soorten planten en dieren die er leven. De natuurwaarde van dit gebied behouden, uitbreiden en verbinden met aangrenzende natuurgebieden zijn enkele doelstellingen voor het gebied.

Gezamenlijke aanpak Dommeldal de Hogt
De gemeenten Waalre, Eindhoven en Veldhoven hebben de handen ineengeslagen om het gebied Dommeldal de Hogt een impuls te geven. Dit is vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst. De gemeenten hebben deze eind oktober 2016 ondertekend. Ook Brabant Water, Waterschap de Dommel, ZLTO, Natuurmonumenten, Brabants Particulier Grondbezit en provincie Noord-Brabant ondersteunen de overeenkomst en hebben deze mede-ondertekend.

In Dommeldal de Hogt is plek voor landbouw, recreatie en verschillende soorten natuur zoals bos, heide, moeras en water. Hierin liggen kansen om een groen hart te creëren tussen Eindhoven, Veldhoven en Waalre (Brainportregio), om extra in natuur te investeren en extra fiets- en wandelpaden aan te leggen. De partijen zetten zich de komende jaren in om een fijne leef- en werkomgeving te maken die past bij het groene imago van Brainport. Samen met bewoners en bedrijven uit het gebied werken ze de ideeën van de ambitiekaart uit tot deelprojecten.

Ambitiekaart
Voor het project is een ambitiekaart vastgesteld. Deze kaart brengt de wensen voor het gebied in beeld. Het streven is om verschillende deelprojecten te creeëren uit deze ambities. Deze deelprojecten kunnen in verschillende fases worden uitgevoerd.

ambititekaart Dommeldal Hogt02 Aug. 29 12.58

Kik op de kaart voor een vergroting/pdf.

Een aantal van deze deelprojecten is al opgestart en uitgewerkt, zoals de aanleg van fietspaden en het verbeteren van de fietsonderdoorgang onder de Hogt.

Meer informatie
Wil je meer informatie over het deelprogramma Dommeldal de Hogt?
Neem dan even contact op met Frank Niessen:

Telefoonnummer (040) 2282500
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait