19 december 2016

Waalre organiseert infobijeenkomst

Op 18 januari organiseert de gemeente Waalre een 1e informatiebijeenkomst over de herinrichting van de hele Eindhovenseweg en winkelcentrum Den Hof. Wethouder José van Dijk en projectleider Toine Schoester informeren over de planning en de wijze waarop de gemeente met inwoners, belanghebbenden en partners tot een goed ontwerp wil komen.

Duurzaam door Waalre
Duurzaam door Waalre. Dat wil de gemeente Waalre bereiken met de herinrichting van de Eindhovenseweg. Een wegindeling die klopt en die voldoet aan de wensen van alle weggebruikers. De herinrichting van de Eindhovenseweg biedt ook kansen voor winkelcentrum Den Hof. We nodigen inwoners via deze uitnodiging uit om in 2017 mee te denken over een  gebiedsvisie voor de Eindhovenseweg en het centrum van Aalst. Het project Duurzaam door Waalre zal enkele jaren in beslag nemen. De provincie Brabant is in het project Grenscorridor N69 bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe provinciale weg van de Belgische grens naar de A67/A2: de 'Westparallel'. Het doel hiervan is de regionale bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen in Aalst, Waalre en Valkenswaard op te lossen.

Regionale oplossing
Grenscorridor N69 is een integrale opgave die bestaat uit een maatregelenpakket om de al tientallen jaren durende leefbaarheids- en bereikbaarheidsproblematiek in het gebied op te lossen. Naar verwachting komt hiermee een oplossing voor regionaal en lokaal verkeer. Tegelijkertijd wordt de ruimtelijke kwaliteit van het gebied verbeterd. De Eindhovenseweg wordt na de realisatie van de Westparallel in 2019 door de provincie Noord-Brabant in beheer en eigendom overgedragen aan de gemeenten Waalre en Valkenswaard.

Meer informatie
De informatiebijeenkomst vindt plaats op: 

  • Woensdag 18 januari zalencentrum ‘t Hazzo / Inloop vanaf 19.00 uur / Aanvang bijeenkomst 19.30 uur
  • Graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 040 2282500

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait