11 april 2016

Opening fietspad Oude Spoorbaantracé 14 april

Donderdagochtend 14 april a.s. openen gedeputeerde Christophe van der Maat, wethouders José van Dijk van de gemeente Waalre en Mart Wijnen van de gemeente Valkenswaard  en Annemie Driessen, voorzitter van de Fietsersbond Zuidoost Brabant, het snelfietspad over het Oude Spoorbaantracé officieel. De opening vindt plaats rond 8.30 uur bij Brasserie het Stationskoffiehuis in Waalre.

Het fietspad loopt van Valkenswaard via Waalre naar Eindhoven en is een van de lokale (Nulplus)maatregelen die vanuit gebiedsontwikkeling Grenscorridor N69 is uitgevoerd. Automobilisten die maximaal 15 km van hun werk wonen, hebben hiermee een comfortabel, snel en aantrekkelijk alternatief voor het woon-werkverkeer. Ook scholieren en recreanten maken veel gebruik van het nieuwe fietspad. Gemiddeld maken 450 fietsers gebruik van het fietspad.

Het grenscorridorgebied kent al tientallen jaren problemen doordat er veel verkeer door de dorpen heen rijdt. De provincie Noord-Brabant en gemeenten Bergeijk, Eersel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre/Aalst willen voor 2020 een nieuwe weg aanleggen die past in het landschap. Ook nemen ze voor die tijd extra verkeersmaatregelen. Dit fietspad is hiervan een voorbeeld. Tot 2025 investeren de partners samen met Waterschap De Dommel en natuurpartners zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in natuur, water, landbouw, landschap en recreatie. Hierdoor kunt u straks rijden, leven en genieten in en van een mooi landschap en bent u sneller van A naar B doordat sluipverkeer vermindert en verkeer weer gaat rijden op de daarvoor geschikte wegen. Via deze bijzondere samenwerking investeert de regio in totaal investeert meer dan 250 miljoen euro. De regio zorgt op deze manier dat het grenscorridorgebied straks klaar is voor de toekomst.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait