15 juli 2015

Gemeenten starten met fietspad Oude Spoorbaantracé

De gemeenten Waalre en Valkenswaard kunnen starten met de aanleg van het fietspad Oude Spoorbaantracé Valkenswaard. De Raad van State, de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, heeft op woensdag 8 juli uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Fietspad Oude Spoorbaantracé Valkenswaard.

Alle ingediende bezwaren zijn niet ontvankelijk of ongegrond verklaard. Hierdoor is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en is verder bezwaar of beroep tegen dit bestemmingsplan niet meer mogelijk.

Start aanleg interne bosrand en vrijmaken tracé
Nu de procedures bij de Raad van State afgerond zijn, kunnen gemeenten Valkenswaard en Waalre starten met de werkzaamheden bij de natuurlijke bosrand en het fietspadtracé. De coördinatie van de werkzaamheden ligt bij de gemeente Waalre. Vanaf 15 juli tot eind augustus 2015 worden plaatselijk bomen of struiken verwijderd, zodat een geleidelijke overgang tussen lage, open beplanting en opgaand bos ontstaat: de interne bosrand direct naast het fietspad. De gemeente kapt op een aantal plaatsen in het tracé bomen voor het vrijmaken van het fietspadtracé en ruimt deze op. Begin september wordt, waar nodig onder ecologische en archeologische begeleiding, gestart met de aanleg van het fietspad.

Meer informatie
Wilt u een persoonlijke gesprek of een toelichting? Hebt u nog vragen of opomerkingen? Neem dan contact op met de gemeente Waalre via telefoonnummer 040-2282500 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt de voortgang van de werkzaamheden volgen via Facebook en Twitter van de gemeente Waalre en Grenscorridor N69.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait