Nulplusmaatregelen

Nulplusmaatregelen

Nulplus is een pakket aan maatregelen dat ervoor zorgt dat de doorstroming op de lokale wegen en de leefbaarheid van het gebied verbeteren.

Ontwerplab zoekt oplossingen voor duurzame en gezonde leefomgeving

Studenten van de TU/e, drie gemeenten én de provincie gaan samen in een ontwerplab plannen bedenken voor de herinrichting van de N69 die Aalst en Valkenswaard doorkruist.

Vrachtverkeer wordt ‘verleid’ A2 te volgen

De gemeente Valkenswaard wil, samen met de gemeente Waalre, de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat, het vrachtverkeer komend vanaf de N2 ‘verleiden’ om de voorkeursroute via de A2 te volgen. Daarom wordt er deze week als proef een verkeersbord geplaatst aan de N2 vóór de afrit bij Waalre.

Welke maatregelen nemen gemeenten?

Gemeenten nemen door de komst van de Nieuwe N69 verkeersmaatregelen, die zorgen dat verkeer de juiste lokale wegen neemt. Zoals het aanpassen van verkeerslichten en kruisingen en het aanleggen van extra drempels of stil asfalt. Er is hierdoor minder sluipverkeer waardoor het fijner wonen en leven is het grenscorridorgebied. Welke maatregelen neemt bijvoorbeeld de gemeente Valkenswaard? Kijk eens naar dit overzicht.

Vanaf 2020 kijken de gemeenten of ze maatregelen kunnen nemen zodat men meer de fiets en het openbaar vervoer gebruikt. Meer info over de nulplusmaatregelen vindt u ook op deze pagina.

Waalre organiseert infobijeenkomst

Op 18 januari organiseert de gemeente Waalre een 1e informatiebijeenkomst over de herinrichting van de hele Eindhovenseweg en winkelcentrum Den Hof. Wethouder José van Dijk en projectleider Toine Schoester informeren over de planning en de wijze waarop de gemeente met inwoners, belanghebbenden en partners tot een goed ontwerp wil komen.

Bergeijk werkt aan de weg

Het verkeer van Bergeijk richting Dommelen en vice-versa dient momenteel te rijden via de N397. De komende 2 maanden wordt er namelijk gewerkt aan het aanpassen van kruisingen en aansluitingen op de Heijerstraat en Loveren. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd, volgend jaar volgt het deel aan de zijde van Dommelen. Er komen onder andere een nieuwe entree vanaf de Enderakkers, een komgrens en veiligere kruisingen met oa middengeleiders. Verkeer wordt dus via de N397 omgeleid (wat overigens even lange reistijd inhoudt), de bus blijft Westerhoven wel gewoon aan doen.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Heijmans en verwachten rond begin december afgerond te zijn. Kijk voor meer info op de facebookpagina van de gemeente of de pagina Haalmeeruitdeweg.

 

[12 3 4 5  >>  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait