Nulplusmaatregelen

Nulplusmaatregelen

Nulplus is een pakket aan maatregelen dat ervoor zorgt dat de doorstroming op de lokale wegen en de leefbaarheid van het gebied verbeteren.

Welke maatregelen nemen gemeenten?

Gemeenten nemen door de komst van de Nieuwe N69 verkeersmaatregelen, die zorgen dat verkeer de juiste lokale wegen neemt. Zoals het aanpassen van verkeerslichten en kruisingen en het aanleggen van extra drempels of stil asfalt. Er is hierdoor minder sluipverkeer waardoor het fijner wonen en leven is het grenscorridorgebied. Welke maatregelen neemt bijvoorbeeld de gemeente Valkenswaard? Kijk eens naar dit overzicht.

Vanaf 2020 kijken de gemeenten of ze maatregelen kunnen nemen zodat men meer de fiets en het openbaar vervoer gebruikt. Meer info over de nulplusmaatregelen vindt u ook op deze pagina.

Waalre organiseert infobijeenkomst

Op 18 januari organiseert de gemeente Waalre een 1e informatiebijeenkomst over de herinrichting van de hele Eindhovenseweg en winkelcentrum Den Hof. Wethouder José van Dijk en projectleider Toine Schoester informeren over de planning en de wijze waarop de gemeente met inwoners, belanghebbenden en partners tot een goed ontwerp wil komen.

Bergeijk werkt aan de weg

Het verkeer van Bergeijk richting Dommelen en vice-versa dient momenteel te rijden via de N397. De komende 2 maanden wordt er namelijk gewerkt aan het aanpassen van kruisingen en aansluitingen op de Heijerstraat en Loveren. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd, volgend jaar volgt het deel aan de zijde van Dommelen. Er komen onder andere een nieuwe entree vanaf de Enderakkers, een komgrens en veiligere kruisingen met oa middengeleiders. Verkeer wordt dus via de N397 omgeleid (wat overigens even lange reistijd inhoudt), de bus blijft Westerhoven wel gewoon aan doen.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Heijmans en verwachten rond begin december afgerond te zijn. Kijk voor meer info op de facebookpagina van de gemeente of de pagina Haalmeeruitdeweg.

 

Europalaan V'waard bijna weer open

De reconstructie van de Europlaan in Valkenswaard gaat binnenkort de laatste fase in. De aansluiting op de Eindhovenseweg staat op de planning. De weg dient op 1 januari 2017 open te gaan.

Omleiding Europalaan V'waard tijdens bouwvak

Tijdens de bouwvak ligt het werk aan de Europalaan in Valkenswaard even stil. De afgelopen weken is weer een aantal fasen afgerond en dat zorgt voor onder meer aangepaste omleidingen.

Er zijn weer grote stappen gezet in het project. Op 25 en 26 juli zijn de asfaltlagen tussen de Leenderweg en de Valkenierstraat aangebracht. Dit weggedeelte is sinds 1 augustus weer bereikbaar. Ook de toerit naar het Kerverijplein is weer open.

Dit alles heeft effect op de omleidingen. Aangezien het werk aan de kruising met de Leenderweg pas na het Bloemencorso op 11 sept. 2016 start en de kruising met de Valkenierstraat weer open is, krijgt het verkeer meer doorstroommogelijkheden. Doorgaand verkeer over de Europalaan is echter nog niet mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de omleidingen in Valkenswaard tussen 1 aug. en 11 sept.

Na de bouwvak gaan de werkzaamheden verder op het weggedeelte tussen de Valkenierstraat en de Eindhovenseweg. Daarnaast zijn er bestratingswerkzaamheden aan de Parallelweg Oost. Vervolgens wordt na 11 september ook de kruising met de Leenderweg aangepakt. Hierdoor wijzigen de omleidingen wederom. De gemeente Valkenswaard communiceert deze tijdig met omleidingsborden, via de pers en op haar website.

[12 3 4  >>  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait