26 september 2017

Uitnodiging Kick-off Skills Lab project - 13 oktober 2017

De agrofood sector in de Brabantse Kempen behoort in Nederland tot een van de grootste goederen producerende bedrijfstakken. De sector staat voor ingrijpende veranderingen onder invloed van markttrens en technologische ontwikkelingen. Daarvoor is goed gekwalificeerd personeel en innovatief vermogen nodig. De instroom van medewerkers in de sector blijft echter achter. Ook hebben bedrijven moeite met het vinden van de juiste bijscholingscursussen.

Het Huis van de Brabantse Kempen gaat in de regio ‘Skills Labs en Natuurlijk Boeren’ organiseren in samenwerking met HAS Den Bosch. In dit project brengen we (toekomstige) medewerkers en ondernemers in de agrofood sector samen in fysieke testcentra om kennis te maken en te oefenen met de nieuwste technologie en innovatieve bedrijfsmodellen te ontwikkelen voor nieuwe markttrends. Het vervolg van het project Natuurlijk Boeren van de HAS is ondergebracht in het project Skills Lab.

De belangrijkste doelstelling in onze regio is agrarische bedrijven te ondersteunen bij hun transitie naar nieuwe verdienmodellen en meer duurzaamheid en het verbeteren van vraag en aanbod op de – agrarische - arbeidsmarkt.   Op 13 oktober staat de Kick-Off van het Skills Lab en Natuurlijk Boeren project gepland bij de Venco Campus, Meerheide 200 te Eersel.

Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan het project of indien u graag geïnformeerd wordt, kunt u zich aanmelden voor de Kick-off door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Het programma ziet er als volgt uit:  

09:30 uur             Ontvangst
10:00 uur             Welkomstwoord
10:15 uur             Start plenair gedeelte Skills Labs
• Introductie ‘De Brabantse Kempen’
• Wie zijn wij en waar zijn wij mee bezig?
• Interviews met ondernemers
• Toelichting internationaal project

12:00 uur             Gezamenlijke lunch
12:45 uur             Ronleiding Venco Campus
14:00 uur             Bedrijvenbezoek
• 1 groep naar Dennenburg te Lage Mierde
• 1 groep naar Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze

16:00 uur             Afsluiting met een drankje
17:00 uur             Einde programma

Mocht u in de gelegenheid zijn om na het plenaire gedeelte ook aan de toursessie deel te nemen, bevelen wij u van harte aan om deze middag bij te wonen. Deze middag laten wij u in twee verschillende groepen interessante bedrijven uit de regio zien, die goed passen in het programma.  
Graag vernemen we vóór dinsdag 10 oktober 2017 of u aanwezig wilt zijn bij de kick-off van Skills Labs. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Vermeld in uw e-mail of u de hele dag aanwezig zal zijn of alleen zal deelnemen aan het ochtendprogramma van 9:30 uur tot 14:00 uur. De Kick-Off van het Skills Lab project wordt georganiseerd tijdens de Dutch Agri Food Week. Voor meer informatie over het programma en de Agri Food week, download de “networkapp” en registreer u op het evenement “Kick Off Skills Lab project”.  

Meer informatie over het Skills Labs project kunt u ook vinden op www.brabantsekempen.eu en www.Deutschland-Nederland.eu. Mocht u nog specifieke vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait