15 november 2017

Boswachters op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard

De boswachters van Natuurmonumenten gaan samen met medewerkers van gemeenten en waterschap op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard. Weg van de natuur dit keer, op zoek naar mensen. Tijdens de safari speuren zij naar omwonenden, in plaats van naar zeldzame planten en dieren. Ze zijn nieuwsgierig naar hoe de Dommel in het hart van de mensen zit. Welke bijzondere verhalen – van vroeger en nu – zich er afspelen? Hoe de omwonenden het gebied beleven.

Opkomen voor het landschap
Boswachters, ambtenaren en vrijwilligers willen de mensen die rondom de natuurgebieden wonen beter leren kennen. Om een beweging van bewoners op gang helpen die zich hart maken voor de natuur en het landschap in het Dommeldal.

Safari Natuurmonumenten

Kansen voor het Dommeldal
Er zijn veel ontwikkelingen in het gebied van de Dommel die ten zuiden van Eindhoven de stad binnenstroomt. Bij de aanleg van de N69 worden ook maatregelen genomen die het landschap versterken. De plannen hiervoor liggen nog niet vast, er is ruimte voor samenspraak met bewoners in en rond het gebied. Natuurmonumenten zal de opbrengsten delen met de partners die werkzaam zijn binnen de Grenscorridor N69 en onderliggende projecten, zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen.

In gesprek over de Dommel
De boswachters en ambtenaren horen daarom graag van omwonenden wat hen aan het hart gaat en wat zij in het Dommeldal willen doen en meemaken. Tussen 11 en 26 november halen ze verhalen op bij het winkelcentrum, op de markt en ander drukke plaatsen. Je herkent ze aan de Landrover Defender, een groene blouse en een verrekijker.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait