Integraal Gebiedsplan

Integraal Gebiedsplan

Deze ruimtelijke kwaliteitsverbetering komt bovenop de compenserende en aanvullende maatregelen die verplicht zijn bij de aanleg van een infrastructurele verbinding.

14 december 2017 informatiebijeenkomst plannen waterberging en beekherstel Run

Op 14 december a.s. organiseert Waterschap de Dommel tussen 12:00 en 14:30 een inloopbijeenkomst in het Witven aan de Runstraat te Veldhoven om de voorgenomen plannen voor de watergang de Run toe te lichten.

Inloopavond project Keersop 7 december 2017

Met enkele (lokale) belangenpartijen is gewerkt aan Schetsontwerp Keersop. Nu is het tijd om te beginnen met een concrete invulling in het gebied Keersopperbeemden (ter hoogte van de Loonderweg tot aan de Sint Valentinuskapel). Mede hierom organiseert Waterschap De Dommel op 7 december aanstaande een inloopavond over de Keersopperbeemden en omliggend gebied in het infocentrum Grenscorridor N69, Braambos 5 in Westerhoven.

Boswachters op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard

De boswachters van Natuurmonumenten gaan samen met medewerkers van gemeenten en waterschap op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard. Weg van de natuur dit keer, op zoek naar mensen. Tijdens de safari speuren zij naar omwonenden, in plaats van naar zeldzame planten en dieren. Ze zijn nieuwsgierig naar hoe de Dommel in het hart van de mensen zit. Welke bijzondere verhalen – van vroeger en nu – zich er afspelen? Hoe de omwonenden het gebied beleven.

Veel animo voor inloopinformatiebijeenkomst LEADER Grenscorridor N69

Wist je dat er een netwerk is van inwoners, ondernemers, organisaties en overheden die samen willen bouwen we aan een beter leven in het Grenscorridorgebied? Zij organiseerden op 20 september jl een informatiebijeenkomst over het nieuwe subsidieprogramma LEADER Grenscorridor N69.

Wandelen door natuur en historie in Bergeijk

Uit het Eindhovens Dagblad van 29 september 2017:

In Bergeijk aan de zuidkant van het dorp gelegen is nieuwe wandelroute ‘Luchtkasteel en Hoekerbeemden’ geopend. Op initiatief van de Heemkundekring Bergeijk en de gemeente Bergeijk is in 2013 een wandelpad aangelegd op een cultuurhistorisch terrein van ongeveer 5,5 ha tussen het riviertje de Keersop en de kern Bergeijk. Het eerdere wandelgebied is aan de zuidkant van de Keersop uitgebreid met ongeveer 23 hectare van Staatsbosbeheer. Het nieuwe wandelgebied is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente Bergeijk, de Heemkundekring Bergeijk, Staatsbosbeheer, Waterschap de Dommel en de provincie Noord-Brabant, die mede bijgedragen heeft in het kader van de Gebiedsimpuls Grenscorridor N69.
Lees het hele bericht.

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait