02 juli 2014

Zienswijze concept Provinciaal Inpassingsplan

De provincie heeft eind oktober 2013 ingestemd met de ligging van een nieuwe verbindingsweg tussen de bestaande N69 (Luikerweg) en de A67 tot aan de Locht in Veldhoven en het profiel van het regionaal voorkeursalternatief.

De provincie heeft dit tracé verder uitgewerkt in een Provinciaal Inpassings Plan (PIP) met als doel bij te dragen aan de leefbaarheid en bereikbaarheid in de regio. Dit wil ze bereiken door een einde te maken aan de grote hoeveelheid vrachtverkeer door Valkenswaard en Waalre en het sluipverkeer in de dorpen in de regio.

Rapportage voor milieu-effecten
Voor het PIP heeft de provincie een milieueffectrapportage (MER) opgesteld om de milieu-effecten van de aanleg van de nieuwe verbinding inzichtelijk te maken en te betrekken bij de besluitvorming. In het kader van de MER-procedure wordt de Commissie om advies gevraagd.

Hoe nu verder?
Reacties op het PIP én project-MER konden gegeven worden van maandag 19 mei tot en met maandag 30 juni 2014. De bijbehorende documenten kunt u nog downloaden. De provincie verzamelt de inspraakreacties en antwoordt in een reactienota. De MER-commissie ontvangt deze ook om een eindadvies te geven over het PIP.

In september 2014 zal de reactienota gereed zijn. Gedeputeerde Staten stellen deze reactienota vast waarna u ze op onze website kunt terugvinden.

Wilt u meer info? Stuurt u ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait