16 april 2015

Informatiecentrum Grenscorridor N69 officieel geopend

Gedeputeerde Ruud van Heugten heeft op donderdag 16 april het informatiecentrum N69 officieel geopend aan het Braambos 5 in Westerhoven.

Vele bestuurders en ambtenaren met wie in de afgelopen periode zo intensief is samengewerkt en een tiental bewoners waren hierbij aanwezig. Met het informatiecentrum wil de provincie graag midden in het gebied aanwezig zijn zodat iedereen die vragen heeft of informatie wenst, eenvoudig kan binnenwandelen. Gedeputeerde Van Heugten: “De drempel van dit informatiecentrum is letter en figuurlijk laag. Ik nodig iedereen van harte uit om te komen. Niet alleen om informatie te halen, maar ook voor een goed gesprek aan de keukentafel als er knelpunten of ideeën zijn die u graag met ons bespreekt. We horen het graag.”

IMG 8178

Meer dan een weg alleen
U kunt in het informatiecentrum via o.a. beeld- en kaartmateriaal meer te weten komen over de drie onderdelen uit de gebiedsopgave: 1) Een nieuwe N69  (Westparallel) 2) Aanvullende maatregelen (Nulplus maatregelen) 3) Verbeteringen voor natuur, water, landschap, landbouw en recreatie (Gebiedsimpuls)

Twee dagen per week open
Het infocentrum is in eerste instantie twee dagen per week, op maandag en woensdagen, van 10-16 uur geopend. Wilt u op een ander tijdstip of met een select gezelschap of groep een bezoek brengen aan het informatiecentrum? Bel dan even met 040 – 2015330, b.g.g. 073 - 681 24 13 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondertekening overeenkomst
Naast de opening hebben gedeputeerde Ruud van Heugten en wethouder Frank van der Meijden van de gemeente Bergeijk een bestuursovereenkomst getekend. Hierin staan afspraken over de financiering en uitvoering van werkzaamheden die in het Gebiedsakkoord destijds in hoofdlijnen zijn opgenomen. Binnenkort worden ook overeenkomsten getekend met de gemeente Veldhoven en Valkenswaard.

ondertekeningBergeijk

Meer info ook via nieuwe website
Met de opening van het infocentrum is tegelijk een nieuwe projectwebsite gelanceerd. Meer info over de gebiedsopgave vindt u ook op grenscorridorn69.nl.

Grenscorridor N69 is een gebiedsopgave die bestaat uit een totaalpakket maatregelen om de al tientallen jaren durende leefbaarheids- en bereikbaarheidsproblematiek in het gebied op te lossen. Jarenlang zien de dorpen in het grenscorridorgebied o.a. vrachtwagens dwars door hun dorpen rijden, hebben ze te maken met sluipverkeer en opstoppingen. Er komt nu een oplossing voor regionaal en lokaal verkeer én de ruimtelijke kwaliteit van het gebied wordt tegelijkertijd verbeterd.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait