20 juli 2016

CdK Wim van de Donk bezoekt informatiecentrum

Woensdagmiddag 20 juli jl was Wim van de Donk, commissaris van de Koning (CdK) van de provincie Noord-Brabant, te gast bij het informatiecentrum.

Hij kreeg van programmamanager Cees van den Boer uitleg over Grenscorridor N69. Daarbij werd stilgestaan bij de drie onderdelen van de gebiedsontwikkeling: de (bouw van de) nieuwe N69, de lokale maatregelen die genomen worden om sluipverkeer tegen te gaan en de investeringen in natuur, water, landbouw, landschap en recreatie.

IMG 1655

Het grenscorridorgebied kent al tientallen jaren problemen doordat er veel verkeer door de dorpen heen rijdt. De provincie en gemeenten Bergeijk, Eersel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre/Aalst leggen voor 2020 een nieuwe weg aan die past in het landschap. Ook nemen ze voor die tijd extra verkeersmaatregelen. Tot 2025 investeren zij samen met Waterschap De Dommel en natuurpartners zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in natuur, water, landbouw, landschap en recreatie. Hierdoor kunt u straks rijden, leven en genieten in en van een mooi landschap en bent u sneller van A naar B doordat sluipverkeer vermindert en verkeer weer gaat rijden op de daarvoor geschikte wegen. Via deze bijzondere samenwerking investeert de regio in totaal investeert meer dan 250 miljoen euro. De regio zorgt op deze manier dat het grenscorridorgebied straks klaar is voor de toekomst.

De CdK is de voorzitter van het provinciale parlement, Provinciale Staten en van het dagelijks bestuur van de provincie, het college van Gedeputeerde Staten. De commissaris tekent samen met de provinciesecretaris alle officiële besluiten van de provincie. Hij brengt regelmatig werkbezoeken aan de gemeenten om zich op de hoogte te brengen van actuele ontwikkelingen. Zo was hij onlangs in Luyksgestel om met eigen ogen de schade in het gebied te zien naar aanleiding van de ijsstorm en om met gedupeerden te praten. De commissaris bezocht op 30 juni jl gemeente Waalre en ging op werkbezoek bij de gemeente Valkenswaard. Ook daar is de gebiedsontwikkeling aan bod gekomen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait