Algemeen

De Brabantse Kempen genomineerd voor ’s werelds slimste regio

De Brabantse Kempen is uitgeroepen tot één van de 21 slimste regio’s van de wereld 2016. Het Intelligent Community Forum (ICF) waardeert met de nominatie de bewuste stappen die gemeenten en private partijen gezamenlijk zetten voor het tot stand brengen van een snelle internetverbinding en het verbreden van de vele internettoepassingen. Hiermee worden kansen benut die moeten leiden tot het vergroten van de leefbaarheid en de vitaliteit in de regio.

Even voorstellen: gedeputeerde Christophe van der Maat

Even voorstellen: gedeputeerde Christophe van der Maat

Gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) heeft de portefeuille Mobiliteit en Samenwerking en is daarmee de opvolger van gedeputeerde Van Heugten. Van der Maat is vierendertig, woont in Breda en is gehuwd. Afgelopen maart trad Christophe van der Maat toe tot Provinciale Staten. Hij is enkele maanden later dus doorgeschoven naar Gedeputeerde Staten. Na zijn studie Bestuurskunde en Internationaal recht, Universiteit van Tilburg heeft hij o.a. aan het roer gestaan bij de gemeente Roosendaal. In 2012 werd hij uitgeroepen tot 'Jong ambtenaar van het jaar'.

Krachtige groei in Zuidoost-Brabant

Zuidoost-Brabant behoort landelijk tot de snelst groeiende regio’s. De economische groei is krachtig en schakelt door de gunstige omstandigheden in 2015 een tandje bij.

N69 voorbeeld voor IenM-programma Meer Bereiken

In 2014 zijn 8 nieuwe regionale onderzoeken naar bereikbaarheidsknelpunten in Nederland gestart. Het Ministerie Infrastructuur en Milieu (IenM) wil meer bereiken door een brede, gezamenlijke aanpak van bereikbaarheids-opgaven. Daarom heeft zij enkele projecten aangewezen die deze aanpak al hebben gehanteerd. Grenscorridor N69 is daar één van.

Informatiecentrum Grenscorridor N69 officieel geopend

Informatiecentrum Grenscorridor N69 officieel geopend

Gedeputeerde Ruud van Heugten heeft op donderdag 16 april het informatiecentrum N69 officieel geopend aan het Braambos 5 in Westerhoven.

<<  1 2 3 4 [56 7  >>  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief, wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Please wait